Uutisarkisto

Vuosi 2004     
Toukokuu—tammikuu 2003      Marraskuu—heinäkuu 2003
Kesäkuu—tammikuu 2002        Joulukuu—heinäkuu 2002
Marraskuu—syyskuu 2001


Uusimmat uutiset:

11.3.2009 - Suikoden Tierkreisin hintaseuranta

Suikoden Tierkreis julkaistaan Euroopassa Nintendo DS:lle 13. päivä maaliskuuta, kun Pohjois-Amerikassa pelin julkaisua joudutaan odottamaan seuraavan viikon 17. päivään. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suikoden-peli julkaistaan Euroopassa ennen Pohjois-Amerikkaa, vaikka sitten vain muutamalla päivällä. KonsoliFIN BBS:n jäsenet ovat keränneet Suikoden Tierkreisin hintatietoja molemmista versioista. Tällä hetkellä edullisimmin peliä myyvät seuraavat ulkomaiset nettiliikkeet:

 • TheHut: n. 28,11 euroa (Euro-versio)
 • Play.com: 32,49 euroa (Euro-versio)
 • Videogamesplus: n. 32,97 euroa (USA-versio)
 • Play-Asia: n. 35,17 euroa (USA-versio)

  Kaikki hinnat sisältävät arvioidut postikulut. Lisäksi maaliskuun lopussa julkaistaan Suikoden Tierkreis Extra Soundtrack, joka sisältää kaksi levyä soundtrack-musiikkia sekä kolmannen levyn uudelleensovitettua musiikkia pelistä. Tuttuun tapaan soundtrack maksaa enemmän kuin itse peli, ja hinnaksi tulee postikuluineen Play-Asiasta tilattuna noin 39 euroa. Huomaa että jos tilaat Tierkreis-pelin ja -soundtrackin yhdessä Play-Asiasta, paketin arvo ylittää tullirajan ja voi joutua tulliin, jolloin siitä täytyy maksaa 22 % ALV:tä eli noin 16 euroa.


  17.9.2008 - Konami hämmentää Tierkreis-tiedoilla

  Suikoden Tierkreis Suomeen helmikuussa?

  DS:lle tulevasta Suikoden Tierkreisista on julkistettu juuri paljon uutta tietoa. Yllättävimpänä tulee suomalaisen pelimaahantuoja TopTronicsin julkaisulistan tieto, jonka mukaan peli julkaistaisiin Suomessa jo helmikuussa 2009. Peli on DS-sarakkeen alla pelkästään nimellä "Suikoden". Samaan aikaan julkaistaan myös muita Konamin pelejä kuten DS:n Eledees-toimintaroolipeli ja Wiin Castlevania Judgment -taistelupeli. Voisiko Suikoden Tierkreisin julkaisu olla jo puolen vuoden päässä?

  Aikaisemmin päivällä Konami vahvisti pelin englanninkielisen version lehdistötiedotteella (DueFiumi.com), jossa mainitaan merkillisesti "rinnakkaiset maailmat". Samalla IGN julkaisi pelistä ennakkokatsauksen sekä runsaasti videomateriaalia, joiden perusteella luvassa on kaunis ja vaikuttava Suikoden-seikkailu. Niille joilla IGN-videot eivät näy, myös Youtubesta voi katsoa ensimmäisiä videoita.


  26.8.2008 - Suikoden Tierkreis DS:lle!

  Viime viikolla Konami julkisti Suikoden-sarjalle uuden osan Suikoden Tierkreis, joka julkaistaan Nintendo DS:lle. Tämän hetken tietojen mukaan pelin tapahtumat alkavat, kun Suikoden-sarjassa perinteinen 108 tähden armeija hyökkää pääpahiksen kimppuun viimeisessä taistelussa - ja häviää. 108 tähden joukot peitotaan, ja kohtalon koukkujen kautta armeijaa täytyy alkaa kokoamaan uudestaan, missä uusi nimetön sankarimme astuu peliin.

  Lisää infoa ja kuvia löytyy Due Fiumista, pelin japanilaiselta sivustolta ja Famitsusta.

  Kuten kuvista näkyy, pelissä käytetään kauniita 2D-taustoja tutkimiseen, kun taas taistelut ovat 3D:nä. Tässä vaiheessa tiedetään, että taisteluissa on ilmeisesti maksimissaan neljä hahmoa (joiden lisäksi saattaa olla tukihahmoja), taisteluita ohjataan kynäohjauksella jonka pitäisi tehdä niistä nopeita, ja pelin pääsäveltäjä on kolmeen edelliseen Suikoden-peliin musiikkia säveltänyt Norikazu Miura. Tällä hetkellä kuitenkin suuri osa pelin yksityiskohdista on hämärän peitossa.


  8.8.2008 - Uusi Suikoden-nimike julkistettu?

  Suikoden V:n julkaisun jälkeen vuonna 2006 Konami on ollut hipihiljaa sarjan kehityksestä. Nyt yhtiö on kuitenkin rekisteröinyt uuden nimikkeen Suikoden Tierkreis. Mitään muuta ei tästä mahdollisesta pelistä vielä tiedetä, mutta Suikoden Tactics tuli aikanaan tietoon samalla tavalla. "Tierkreis" on saksaa ja tarkoittaa horoskooppimerkkejä tai zodiacia. Lisäksi se on musiikillinen teema, samoin kuten Suikoden Tacticsin japaninkielinen nimi Rhapsodia.

  Lisää tietoa pelistä on kenties saatavilla syyskuun Tokyo Game Show -messuilla. Suikoposti tiedottaa uusista julkistuksista mitä pikimmiten.

  Kiitokset alati valppaalle Zajlle jälleen vinkistä!


  21.9.2007 - Suikoposti jälleen toiminnassa

  Pitkän tauon jälkeen Suikoposti jatkaa jälleen toimintaansa, nyt uudessa osoitteessa Peliposti-domainin alla. Sivusto on muutosta johtuen tällä hetkellä hieman rikkinäinen, ja Suikolauta on ainakin toistaiseksi poissa käytöstä.

  Juuri käynnissä olevilla Tokyo Game Show -messuilla ei ole julkistettu mitään uutta tietoa Suikoden VI:stä. Japanissa sen sijaan julkaistaan Suikoden-kännykkäpeli.

  Tokyo Game Show'ssa Konami kuitenkin paljasti Junko Kawanon uuden pelin, ajan muuttamiseen perustuvan seikkailupelin Time Hollow. Samantapaisista asetelmista huolimatta peli ei ilmeisesti liity mitenkään Kawanon aikaisempaan aikamatkustusseikkailuun, Shadow of Memoriesiin. Time Hollow julkaistaan Nintendo DS -käsikonsolille, englanninkielistä julkaisua ei ole vielä varmistettu.

  Uutinen Konamin peruutetuista peleistä taas osoittautui myöhemmin uutisankaksi. Kaikki Konamin julkistamat pelit ovat yhä tekeillä. Lisäksi Wiin Power Pro -pesäpallopeli julkaistaan pian Japanissa ja julkaistaan myös englanniksi amerikkalaisella pesäpallolisenssillä.


  11.1.2007 - Konami peruuttaa joukon tulevia pelejä

  Konami on peruuttanut ison joukon aikaisemmin julkistettuja pelejä PlayStation 3:lta ja Wiiltä. Eniten peruutuksista kärsii PS3: laitteen odotettu Gradius-peli on hyllytetty, kuten myös kolme muuta peliä: suosittu Jikkyo Pro -pesäpallopeli, nimeämätön toimintapeli sekä nimeämätön PS3-roolipeli. Myös aikaisemmin uutisoiduista Wii-peleistä kaksi on peruutettu: toimintaseikkailu, sekä runsaasti spekuloitu Wii-rope. (1Up / IGN PS3)

  Mitä tämä tarkoittaa odotetun Suikoden VI:n kannalta? Onko peli siirtymässä Dragon Quest IX:n tapaan käsikonsoleille, kuten hurjimmat arvuuttelijat ovat uskaltaneet veikata? Vai julkistaako Konami pelin erikseen jossain vaiheessa jollekin uusista konsoleista?


  Suikoden IV/VI

  17.10.2006 - Suikoden VI mainittu

  Suikoden VI on nyt virallisesti vahvistettu, ilmeisesti. Aina yhtä luotettava The-Magicbox.com raportoi, että Suikoden IV:n kehitys on jo alkanut. Tämä olisi sinällään ihan kehuttavaa peliltä, joka julkaistiin Japanissa yli kaksi vuotta sitten, mutta kaiketi kyseessä on Suikoden VI. Kommentin antoi Suikoden V:n ohjaaja Takahiro "Saikymama", joka on sekin melkein oikein: tämän säikkymamman nimi on oikeastaan Sakiyama. Suikoden-sarjassa on perinteisesti ollut runsaasti viittauksia sarjan aikaisempiin peleihin, ja huimana jymypaljastuksena Sakiyama toi esille, että Suikoden VI:ssä "saattaa" olla viittauksia aikaisempiin Suikoden-peleihin. Kaikki Suikoden-fanit ovat varmasti aivan ällikällä lyötyjä tämän kokoluokan paljastuksesta.

  Mitään konkreettista ei sen sijaan kerrottu, kuten julkaisuaikaa, runsaasti spekuloitua julkaisualustaa eikä Jeanen vaatetuksen prosenttiosuutta paljaaseen pintaan verrattuna.

  Muita uutisia: Suikoden V julkaistiin Suomessa, jos nyt joku ei sattunut vielä tietämään. Peli on saanut kohtuullisia arvosteluja myös suomalaisessa pelimediassa, ja Konami näki sopivaksi julkaista se normaalia PS2-julkaisua edullisempaan hintaan. PSP:n Suikoden I & II sen sijaan on jälleen kadonnut limboon, ja ei ilmeisesti ole tulossa, tai sitten ehkä onkin tulossa, joskus, mutta todennäköisemmin ei ole tulossa. Pitäkää kiinni PlayStation-originaaleistanne.

  Jos Suikoden V on jo selvitetty, Suikoposti suosittelee esim. Shadow of Memoriesia, joka on julkaistu PlayStation 2:lle, Xboxille ja PC:lle. Seikkailupelissä huijataan kuolemaa matkustamalla ajassa ja muuttamalla menneisyyttä. Pelin ohjasi ja käsikirjoitti useisiin Suikoden-peleihin panoksensa antanut Junko Kawano, joka myös suunnitteli osan pelin hahmoista. Eri aikakausien tunnelmia värittävän musiikin on säveltänyt nykyään Suikodeniin siirtynyt Norikazu Miura.


  14.9.2006 - Nintendon Wiille tukku Konami-pelejä

  Tänäisissä Wii-tilaisuuksissa Japanissa ja Yhdysvalloissa on paljastettu suuri joukko tekeillä olevia Wii-pelejä (IGN). Mukana on yllättäen myös kokonaista kuusi tällä hetkellä vielä nimeämätöntä peliä Konamilta: kaksi seikkailupeliä, jalkapallopeli (todennäköisesti Pro Evolution - tai ISS-sarjaa), pesäpallopeli (todennäköisesti Power Pro -sarjaa), musiikkipeli, sekä tärkeimpänä roolipeli.

  Tässä vaiheessa tästä nimettömästä Wii-roolipelistä ei ole mitään muuta tietoa, mutta väistämättä mieleen hiipii ajatus, voisiko se olla "Suikoden Wii", jollaisen mahdollisuuksista on keskusteltu mm. #Suikopostissa. On esitetty mm. ajatuksia, että riimutaiat ja taistelujen valinnat voisi tehdä Wiikakella (Wiin ohjain).

  On myös paljon mahdollisuuksia, että Konamin Wii-rope on jokin muu peli, joko alkuperäinen tai jatkoa johonkin muuhun Konami-sarjaan, esim. Vandal Heartsiin tai Boktaihin / Lunar Knightsiin. Suikoposti raportoi, jahka pelistä julkistetaan lisää tietoa.


  27.7.2006 - Suikodenia sittenkin PSP:lle?

  Suikoden PSP-julkaisulistalla

  PSP:n Suikoden I & II -kokoelma on ilmeisesti sittenkin tulossa englanninkielisenä. Suomalainen pelien maahantuoja Panvision on listannut julkaisulistassaan (PDF-tiedosto) Suikodenin PSP:lle marraskuussa. Tämä ei olisi ensimmäinen tapaus, kun Eurooppa saa PSP:n 2D-uudelleenjulkaisun ennen Amerikkaa. Yleisen tiedon mukaan Sony Computer Entertaiment America on suhtautunut hyvin kielteisesti PSP:n uudelleenjulkaistuja pelejä suhtaan, minkä vuoksi mm. Tales of Eternia ja Breath of Fire III on julkaistu täällä kauan ennen Pohjois-Amerikkaa (jossa pelit ovat yhä julkaisematta). Kiitokset löydöstä jälleen Zajlle!

  Panvision on listannut myös Suikoden V:n, mutta pelillä ei ole vielä julkaisupäivää.


  25.7.2006 - Konami RPG Stars: virallinen fanisivusto Konami-ropeille

  Konami on aloittanut virallisen fanisivuston ropesarjoilleen, Konami RPG Starsin. Suikoden on tietysti sivustolla keskeisessä osassa, mutta se tuo esille myös muita Konamin julkaisemia ropeja, kuten Ysiä ja Boktaita/Lunar Knightsia.

  Vasta eilen julkistettu sivusto on jo hyvässä mallissa, ja tulee varmasti ajan saatossa sisältämään paljon mielenkiintoista materiaalia. Sivuston toimintaan osallistumisesta saa myös palkkiona tähtiä. Pohjois-Amerikkalaiset voivat saada näillä tähdillä täysin ilmaiseksi varsin mukavia palkintoja, kuten pelejä, Suikoden IV -promotavaraa ja jopa Nintendo DS Liten. Valitettavasti näitä palkintoja ei toimiteta Pohjois-Amerikan ulkopuolelle. Sivusto on kuitenkin sisällönkin puolesta lupaava, ja sille on liittynyt muutamassa päivässä valtavasti enemmän jäseniä kuin Konamikaan odotti.


  27.5.2006 - Myy sielusi Suikodenille

  Kiinnostaako Suiko-ecchi? Vieraile Suikoero Eiyoogaku -sivustolla. Oekaki-pohjaisella sivustolla Japanin lahjakkaat taiteilijat ovat tarjonneet näkemyksensä mm. Chrisistä sekä etenkin Suikoden V:n sankarittarista, ja myös pelin sankarista. Oppai is good, todellakin.


  25.3.2006 - Suomi siirtyy kesäaikaan

  Ensi yönä kelloja siirretään tunnilla eteenpäin kesäajan tähden. Virallisesti siirto tapahtuu kello kolmelta yöllä, jolloin kelloja siirretään kello neljään. Joukkoliikenteen aikatauluissa esiintyy muutoksia, tarkempia tietoja saa liikennöitsijöiden verkkosivuilta.

  Kesäaika on merkittävä tapaus myös Suikopostissa, sillä se tuo Suikoden V:n yhden tunnin lähemmäksi. Peli julkaistiin Pohjois-Amerikassa 21. päivä, viikkoa suunniteltua aikaisemmin, ja alkureaktio on ollut suurelta osin myönteinen. Suikoden V on saanut positiivisia arvioita myös pelimediassa: sen Metacritic-keskiarvosana on tällä hetkellä 82.

  Suikoden V:n Euroopan-julkaisua on huhuttu aikaistettavan, mutta joka tapauksessa pelin pitäisi saapua tännekin ennen normaali- eli talviaikaa, joka alkaa lokakuun viimeisellä viikolla. Kärsimättömät voivat hankkia USA-version mm. kaupan kautta.


  16.3.2006 - Suikoden V on tulossa

  Viides osa Suikoden-saagaan on tulossa hyvin pian. Ovyonooel luonnehti tämän suurtapahtuman synnyttämiä tunteita näin:

  zviuhhhh
  tsriirppsshhh
  zvhhh
  Suikoden V

  Voimme varmasti kaikki yhtyä tähän tunteeseen. Kiitokset Ovyonooelille uutisvinkistä ja hyvää Suikoden V:n odotusta kaikille!


  23.2.2006 - Tänään on Suikodenin päivä!

  Koskaan ennen ei ole yhdelle päivälle sattunut niin monta Suikoden-julkaisua. Japanissa julkaistiin Suikoden-sarjan odotetuin peli pitkään aikaan, Gensoo Suikoden V. Samalla Gensoo Suikoden I & II julkaistiin PSP:lle. Kokoelmaa ei edelleenkään olla kääntämässä englanniksi. Lisäksi Konami Multi-Media julkaisi tänään Gensoo Suikoden IV Ongaku shuu ~Another World~ -sovituslevyn, josta muodostui lopulta Suikoden IV:n ja Rhapsodian eli Suikoden Tacticsin yhteislevy. Yuuji Yoshino on aikaisemmin sovittanut Suikoden-musiikkia Orrizontelle ja Celtic Collection 3:lle.

  Viimeisimpänä ja taatusti myös vähäisimpänä tänään julkaistiin Euroopassa ja myös täällä Suomessa Suikoden Tactics. Yleisen tiedon mukaan Suikoden Tactics on täysin turha lisä Suikoden-pelimaailmaan. Tai kuten Peliarkku kuvailee peliä: "Suikoden Tactics perustuu aikaan ennen ja jälkeen Suikoden IV tapahtumien. Peli seuraa nuoren sankarimme Kyrilin tarinaa kun hän saa tietoonsa salaisuudet Magical Rune -kanjonissa. Värikkäät 20 hahmoa ja mahdollisuus koordinoida joukkoja läpi taistelun ja kehittää hahmon ominaisuuksia tekee pelistä haastavan ja mielenkiintoisen. Yksin pelattava peli."


  27.1.2006 - Suurempi ja lähempänä kuin arvaatkaan

  Konami järjesti perinteisen Konami Gamer's Day -tapahtumansa tänä vuonna tammikuun 25. päivä. Siellä Konami paljasti, että Suikoden V julkaistaan Pohjois-Amerikassa jo maaliskuussa. Suikopostissa tämä tosin tiedettiin jo päivää ennen, kiitos Zajn ja Konami of American virallisen Suikoden V -sivun. Päivää myöhemmin saksalainen Gamefront sai tietoonsa, että Euroopan-julkaisu on syksyllä, ja sittemmin tieto Yhdysvaltain-julkaisusta tarkentui 28. päivään maaliskuuta.

  Konamin mukaan Suikoden V on sarjan suurin osa tähän mennessä. Peliin luvataan mm. useita eri loppuja ja vaihtoehtoisia tarinahaaroja. Taisteluissa on jälleen mukana kuusi henkilöä, joiden lisäksi mukaan voi ottaa neljä varahahmoa, ja 108 hahmosta 60 voi taistella. Hahmot voi asettaa yli 20 erilaiseen taktiseen muodostelmaan, jotka vaikuttavat taisteluiden kulkuun. Myös armeijoiden väliset taistelut maalla ja merellä palaavat suurempina ja vuoropohjaisuuden sijaan reaaliaikaisina. Konamin puheita voi tutkailla itse Gamespotin uusista Suikoden V -videoista. Ohjaaja Takahiro Sakayamalta ja graafinen ohjaaja Hideki Tanakalta on myös tekstihaastattelu Game Informerissa.


  1.1.2006 - Hyvää uutta vuotta 2006!

  Vuodesta 2006 on tulossa hyvä Suikoden-faneille. Suikoden Tactics julkaistaan helmikuun 23. päivä Euroopassa, ja Suikopostista löytyy nyt ennakkoarvioni pelistä. Vaikka peli onkin taktiikkaropena vain keskinkertainen, voi se olla paikallaan hillitsemään intoa Suikoden V:tä kohtaan, joka julkaistaan samana päivänä Japanissa yhdessä PSP:n Gensoo Suikoden I & II:n kanssa. Valitettavasti tätä kokoelmaa ei tämänhetkistenkään tietojen mukaan olla julkaisemassa englanniksi, ja lisäksi Sonyn nuiva asenne PSP-importteja vastaan vaikeuttaa japanilaisenkin version saamista Eurooppaan.

  Suikoden V:stä julkaistaan Japanissa myös Limited Edition -paketti, jonka mukana seuraa kokoelma-soundtrack, 200-sivuinen Suikoden V -opas sekä taidekirja. Lisäksi Konami tarjoaa Japanissa ennakkotilausyllykkeenä historiikki-DVD:n Suikoden-sarjasta japanilaisine pelitallennuksineen. Valitettavasti mitään vastaavaa tuskin julkaistaan länsimaissa.

  Lisäksi kymmenosaisen Suikoden III -mangan päätösosa julkaistaan keväällä, ja myös syksylle aiottu Suikoden IV -sovituslevy siirtyi kevääseen. Kiitos Tedille korjauksesta.


  21.11.2005 - Valtava taistelualus [Suikoden V] lähestyy

  Suikoden V julkaistaan japanissa 23. helmikuuta 2006, kerrotaan pelin virallisella sivustolla. Euroopan- ja Yhdysvaltain-julkaisuja voitaneen siis odottaa hyvin vuoden 2006 puolella.

  Pelistä on tihkunut tietoa myös epävirallisilta tahoilta. Peliliike Seven Elevenin ennakkotilaussivun mukaan ja SARSin raportoimana Suikoden V:stä tulee pelisarjan laajin osa. "Eeppisen" tarinan lisäksi peli pursuaa lisätapahtumia, sivuseikkailuja ja keskusteluja kaupunkilaisten kanssa. Suikoden I:stä ja II:sta palaa kuuden hahmon seurue ja Suikoden III:sta hahmojen henkilökohtaiset kykyvalikoimat. Taisteluihin tuo lisää taktiikkaa uudet taistelumuodostelmat.

  Peli sijoittuu vähän ennen Suikoden II:ta, ja käsittelee tapahtumia joihin Suikoden II:ssa viitataan. Vakiohahmojen Jeane ja Viki lisäksi pelissä nähdäänkin ainakin muutama Suikoden II:n hahmo, joilla oli yhteyksiä Falenaan. Pelissä tulee olemaan siis enemmän palaavia hahmoja kuin pidemmälle menneisyyteen sijoittuvassa Suikoden IV:ssä.

  Kiinnostavaa on myös tieto pelin käsikirjoittajasta. Suikoden V:n käsikirjoittaja on Kazuyoshi Tsugawa, joka hiljattain käsikirjoitti Konamin OZ-pelin, ja todennäköisesti tunnetaan parhaiten Segan Skies of Arcadia -roolipelistä.

  Vuosi sitten tuskin kukaan olisi arvannut, että PlayStation 2:lle tulee kokonaista neljä Suikoden-peliä. Suikoden Tactics julkaistiin 8. päivä Yhdysvalloissa, mutta valitettavasti peli ei ole saanut erityisen innostunutta vastaanottoa: tällä hetkellä suurimpien julkaisujen arvioista muodostuva Metacritic-arvosana on 71. Laskennallinen keskiarvosana saattaa nousta, jos myöhemmin lisättävät pienemmät julkaisut ovat arvioineet pelin suotuisammin.

  Lisäksi Suikopostilla on uusi IRC-kanava Quakenetissä. Kanava on tällä hetkellä kokeiluvaiheessa, ja myös B2IRC-kanava on yhä käytössä. Kanavalle pääsee esimerkiksi yhdistämällä IRC-ohjelmalla, kuten BersIRC, serverille mediatraffic.fi.quakenet.org ja liittymällä kanavalle #Suikoposti. (Tämä kanava on sittemmin lopetettu.)


  6.10.2005 - Suikoden Tactics lipuu lähelle

  Suikoden Tacticsin käännös on edistynyt jopa nopeammin kuin Suikoden IV:n aikanaan, ja peli ollaan näillä näkymin julkaisemassa Pohjois-Amerikassa 8. marraskuuta. Euroopassakin peli noudattelee samanlaista aikataulua kuin Suikoden IV, eli Suikoden Tactics julkaistaan täällä alkuvuodesta 2006. (RPGamer) Konami of America on julkaissut jo Suikoden Tactics -sivunsa, jolta löytyy englanninkielisiä ruutukuvia. Kiitokset jälleen Zajlle.


  29.9.2005 - Rhapsodialla Japanissa kohtuullinen avaus

  Japanissa 22. päivä julkaistu Rhapsodia, joka julkaistaan englanniksi nimellä Suikoden Tactics, myi ensimmäisellä viikollaan 43 000 kappaletta. Peli sijoittui Japanin myyntilistalla neljänneksi ja oli viikon parhaiten myynyt uusi julkaisu. Suikoden-julkaisut ovat normaalisti aloittaneet listan kärjessä moninkertaisella myynnillä Rhapsodiaan verrattuna, mutta spinoff-pelin menestykseen saattaa vaikuttaa se, että pelin nimi ei viittaa suoraan mitenkään Suikodeniin.

  Lähde: Games Are Fun


  23.9.2005 - Uutisia kaikista Suikodeneista

  Viime viikolla 16.--18.9. pidetyt Japanin Tokyo Game Show -messut olivat suurimmat koskaan. Metal Gear Solid 4 ja Nintendo Revolution yllättivät messuvieraat ja pelimedian, mutta huomiota riitti Suikodeneillekin.

  Suikoden I & II PSP:lle - mutta vain Japanissa

  Konami julkisti TGS:ssä huolettomasti, että Suikoden I & II julkaistaan PSP:lle muuttamattomina versioina. Myöhemmin Konami kuitenkin murskasi länsimaisten fanien toiveet ilmoittamalla lehdistötiedotteessaan, että pelikokoelma julkaistaan vain Japanissa. Jos jaksaa toivoa että Konami pyörtäisi päänsä, voi käydä katselemassa kauniita kuvia PSP-versioiden kuvista Konamin sivulla. Sattumoisin ensimmäisen Suikodenin Japanin-julkaisusta on kulunut tänä vuonna kymmenen vuotta.

  Suikoden III -manga jatkuu yhä

  Alunperin seitsenosaiseksi suunnitellun mangan Suikoden III - Successor of Faten seitsemäs osa on julkaistu, ja sitä saa mm. Fantasialinnasta. Sarjaan tuli lopulta yhdeksän osaa, joista viimeinen tullee englanninkielisenä saataville tämän vuoden lopulla. Virallinen Suikoden III -manga kertoo pelin tarinan paljon eheämmin ja elävämmin kuin peli itse, ja tulee halvemmaksi hankkia kaikkine osineenkin kuin PlayStation 2:n modpiiri sekä Yhdysvalloissa jälleen harvinaiseksi tullut peli.

  Suikoden IV saa sovituslevyn

  Konami Multi-Media jatkaa Konami Media Entertaimentin linjalla, ja julkaisee jälleen uuden Suikoden-levyn. Sovituslevy Gensoo Suikoden IV Ongaku shuu ~Another World~ (GFCA-29) ilmestyy Japanissa joulukuun toinen päivä. Juuri Japanissa julkaistu Suikoden IV -spinoff Rhapsodia (Suikoden Tactics) sen sijaan saa soundtrackinsa kohtapuoliin, 28.9. Kahden levyn soundtrack (GFCA-27~8) on ennakkotietojen mukaan Suikoden IV -säveltäjien tekemä, ja silläkin tultaneen kuulemaan uudelleensovituksia Suikoden IV -musiikista.

  Suikoden V palaa sarjan juurille

  Suikoden V:stä Tokyo Game Show'ssa saadut tiedot ovat innoittaneet Suikoden-faneja. Uusia juonielementtejä enemmän paljastamatta voi kertoa ainakin, että peliin vaikuttaisi palaavan Suikoden I - ja II -tyyliset kuuden hengen taistelut (ilman Suikoden III:n kömpelöä kaverijärjestelmää) ja että tuttuja hahmoja aikaisemmista Suikoden-peleistä tullaan jälleen näkemään. Paljon enemmän saa tietää lataamalla SARSista kymmenminuuttisen käännetyn Suikoden V -trailerin. Varoitus: video paljastaa tulevia juonikuvioita varsin runsaasti.


  3.9.2005 - Suikoden V. Oikeasti.

  Suikoden V Shounen Jump -lehdessäKonami on viimein julkistanut tietoa todennäköisesti pitkään kehityksessä olleesta Suikoden V:stä. Shounen Jump -lehdessä ilmestyneessä artikkelissa paljastetaan muutama hahmo sekä koko joukko alkuasetelmaan liittyviä seikkoja.

  Suikoden V sijoittuu aikaisemmissa peleissä useampaan kertaan mainittuun Falenan matriarkaaliseen kuningatarkuntaan. Pelin päähahmo on Falenan kruununprinssi (artikkelissa vasemmalla), joka on perinteiseen Suikoden-tapaan nimeämätön. Prinssin naisellinen ulkonäkö on jo saanut monet ehdottamaan hänen nimekseen Bridgetiä. Perinteen mukaan pelissä on 108 Kohtalon tähteä.

  Kuningataräiti Arshtat Falenas (kuvassa yläoikealla) on Falenassa "kaikkien kansalaisten äiti". Falenan kansa arvostaa ja kunnioittaa häntä erinomaisena hallitsijana, joka työskentelee rauhan ja hyväntahtoisuuden puolesta. Kuningatar asuu Auringon palatsissa, joka loistaa kirkkaana yötä päivää (kuvassa ylävasemmalla). Hahmo alaoikealla on Lyon, prinssin henkivartija. Koostaan ja nuoresta iästään huolimatta hän on varteenotettava miekkailija. Nimien käännökset eivät ole tässä vaiheessa luonnollisestikaan Konamin virallisia käännöksiä. Arshtat Falenasin nimi perustuu zoroastrialaiseen mytologiaan.

  Kuten on ollut aikaisemmin tiedossa, Konami on ottanut Hudson Soft -pelitalon mukaan Suikoden V:n kehitykseen. On yllättävää, että Konami julkisti tiedon Suikoden V:stä näinkin pian, sillä Rhapsodia (Suikoden Tactics) julkaistaan Japanissa 22. syyskuuta. Syy löytyy 17.—18. pidettävistä Tokyo Game Show -messuista, joilla Konami esittelee Suikoden V:ttä lähemmin, joidenkin tietojen mukaan jopa pelattavana. Suikoden V ilmestyy PlayStation 2:lle kuten edeltäjänsäkin, joten pelin Japanin-julkaisu sijoittuu todennäköisesti vuoteen 2006.

  Lähteet: Shounen Jump, SARSin käännösten perusteella.


  12.6.2005 - Lisää kappalelistoja!

  Musiikkisivulta löytyy nyt Orrizonte- ja Hanedan Ongaku shuun -levyjen kappalelistat ja tarkat säveltäjä- sekä esittäjätiedot. Kiitokset Razakinille.


  11.6.2005 - Lisää Suikodenia!

  Suoraan Rhapsodian kannoilla seuraa uutisia kahdesta uudesta Suikodenista, jotka ovat todennäköisesti aikaisessa kehitysvaiheessa. Ensimmäisenä yllättäjänä on Suikoden V. Rhapsodian tultua julki arveltiin, että se olisi huhuttu Suikoden-peli, ja että varsinainen Suikoden V ei olisi vielä kehityksessäkään. Nyt kuitenkin on paljastunut Suikoden V:n logo, joka on jo herättänyt melkoisesti spekulaatiota. Monien arvioiden mukaan logossa näkyvät Pesmerga ja Yuber, joka tarkoittaisi että Suikoden V noudattaa Suikoden-sarjan luojan, Yoshitaka Murayaman, alkuperäistä visiota näiden kahden hahmon yhteenotosta sarjan viidennessä osassa.

  Kaikki vanhat tiedot eivät sen sijaan pidä paikkaansa. Ilmeisesti Konami ei halua lopettaa tuottavaa sarjaa jo Suikoden V:n jälkeen, vaan Suikoden VI:kin on jo julkistettu. Suikoden VI:n logo on yksinkertaisempi kuin V:n, mutta tarkkasilmäiset saattavat havaita, että se näyttää osaksi samalta kuin Suikoden IV:n logo. Tästä voidaan arvella, että Suikoden VI jatkaa kenties Suikoden IV:n ja Rhapsodian eli Suikoden Tacticsin tarinaa?

  Lähde: Konami


  10.6.2005 - Taktiikkaa Suikoden IV:n jälkimainingeissa Suikoden: Rhapsodia japanilaisessa Shounen Jump -lehdessä

  Kuten jotkut arvelivatkin, Suikoden IV:n tarina saa jatkoa, mutta pikemmin kuin moni olisi odottanut: aikaisemmin uutisoitu Suikoden Tactics on nyt vahvistettu piakkoin tuloillaan olevaksi peliksi. Japanissa tämä uusi Suikoden-peli on varustettu lisänimellä Rhapsodia, joten ei ole vielä varmaa, onko Suikoden Tactics käännöksen lopullinen nimi.

  Japanilaisessa Shounen Jump -lehdessä julkaistavan artikkelin perusteella peli sijoittuu Suikoden IV:n jälkeiseen aikaan, ja useat Suikoden IV:n hahmot ovat jälleen mukana. Kuten huhtikuussa patentoidusta nimestä saattoi päätellä, peli on taktiikka-RPG samaan tyyliin kuin Disgaea tai Konamin oma Vandal Hearts -sarja. Peli julkaistaan Japanissa jo syksyllä, ja ottaen huomioon että pelille patentoitiin nimike Yhdysvalloissa huhtikuussa, englanninkielistä versiota voinee odottaa viimeistään keväällä 2006.

  Pelistä keskustellaan Suikolaudalla.

  Lähde: SARS


  5.6.2005 - Suikoden IV -soundtrack julkaistu

  Gensoo Suikoden IV Original Soundtrack tuli Japanissa myyntiin ensimmäinen päivä, ja Suikopostissa on nyt albumin täysi kappalelista. Kahden levyn julkaisulla on 67 kappaletta ja yhteensä noin tunti 50 minuuttia musiikkia. Halukkaat voivat tilata levyä kauppasivun kautta.


  28.4.2005 - Konami rakentanut ajatuksia lukevan laitteen

  Vuosikausia Suikoden-fanit ovat unelmoineet pelien maailmaan sijoittuvasta taktiikkaroolipelistä Final Fantasy Tacticsin, Vandal Heartsin ja Shining Forcen tyyliin. Nyt tämä unelma on mahdollisesti toteutumassa, sillä Konami on patentoinut pelinimikkeen Suikoden Tactics. Mitään muuta tietoa nimikkeestä ei ole vielä saatavilla, joten tässä vaiheessa pelin lajityyppiä voi vain arvailla, vaikkakin mainittu taktiikkaroolipeligenre vaikuttaakin todennäköiseltä. Mahdollisia pelialustoja olisivat mm. PlayStation 2 ja Nintendo DS, joita Konami on tukenut vahvimmin.

  Suikoden Tactics ei olisi ensimmäinen Suikoden-sarjan päätyylistä poikkeava peli. Suikoden II:n jälkeen PlayStationille julkaistiin Japanissa kaksi Genso Suikogaiden -tekstiseikkailua. Game Boy Advancen Japanin-julkaisun yhteydessä Konami julkaisi Genso Suikoden Card Storiesin, joka pohjautui samannimiseen Suikoden-keräilykorttipeliin. Näitä pelejä ei käännetty englanniksi, mutta jos Suikoden Tactics vahvistetaan kehitteillä olevaksi peliksi, sillä olettaisi olevan paremmat mahdollisuudet käännökseen.


  17.3.2005 - Suikoden IV omistaa meret

  Uusimpien tietojen mukaan Suikoden IV on mahtava jatko sarjaan. Osta heti jos et ole jo, vaikka Gamelifesta. Gamelifesta myös mm. mielenterveyttä parantava toimintarynkytys Neo Contra ja Konamin kolmas kevään laatupeli, Metal Gear Solid 3, edullisesti ja nopeasti. (Tämä oli mainos, nyt se on maksuton suositus.) Suikoden IV ei tosin kestä 100 tuntia, ei kannata uskoa myyntimiesten valheita.

  Konamikin tuntuu viimein päässeen perille Suikoden IV:n laadusta. Yhtiön musiikkisiipi on pitkän hiljaisuuden jälkeen tohtinut paljastaa julkaisevansa Suikoden IV -soundtrackin. Odotettu albumi julkaistaan Japanissa vasta kesäkuun alussa, kymmenen kuukautta pelin Japanin-julkaisun jälkeen. Soundtrack sisältää kaksi CD-levyä.


  25.2.2005 - Suikoden IV rantautunut Suomeen

  Odottipa sitä innolla tai varauksella, pakko sitä on pelata. Viisi vuotta Suikoden II:n jälkeen Suikoden IV:tä PlayStation 2:lle löytyy nyt hyvinvarustetuista pelikaupoista noin 60 euron hintaan. Samaan aikaan on julkaistu Konamin yliampuva tuho-orgia Neo Contra, jonka hektinen toiminta tarjoaa vaihtelua Suikoden IV:n verkkaiselle merenkäynnille.


  20.1.2005 - Uusi Suikoden pian Euroopan satamissa

  Suikoden IV:n Euroopan-julkaisu on myötätuulessa, sillä Konami of Europe on vahvistanut julkaisupäiväksi 18. helmikuuta. TopTronics ei ole vielä päivittänyt omaa aikatauluaan, joten ei ole täysin varmaa, löytyykö peli suomalaisistakin kaupoista jo helmikuussa.

  Pohjois-Amerikassa viime viikolla 11. päivä julkaistu peli ei ole saanut täysin myönteistä vastaanottoa. Metacritic-keskiarvo 63 summaa oleellisesti ensimmäisten arvosteluiden yleislinjan. Kritiikin aiheet vaihtelevat huonosta pelattavuudesta sisällön ja tuoreuden puutteeseen, mutta yleinen mielipide on selvä: Suikoden IV on keskinkertainen ja edeltäjiään heikompi peli. Fanit suhtautuvat peliin positiivisemmin, kuten odottaa sopii, mutta varsinaiset ylistykset ovat vähissä.


  Etusivu Suikolauta Uutiset Artikkelit Fanitaide Pelioppaat Musiikki Kauppa Linkit Lainapalvelu